Diensten

Opdracht, koop of huur

Ben je geraakt door een van de projecten en wil je iets soortgelijks? Ik denk graag met je mee en misschien kan ik iets passends voor je maken! Zoals aangegeven bij de foto’s zijn een aantal beelden te koop of te huur. Vind je een beeld wel interessant, maar wil je af en toe wat nieuws? Je kunt de beelden ook huren voor een periode van minimaal één jaar! Meer weten? Mail me!

Zoals je kunt zien onder de projecten, kun je mijn werk grofweg indelen in drie categorieën: Scheepssier, beelden en grafkisten.

Scheepssier en scheepstimmerwerk

Scheepssier vind ik allereerst boeiend, omdat ik een passie heb voor klassieke schepen. Scheepssier maken betekent een balans vinden tussen traditie en eigenheid, tussen overdaad en soberheid. Bovenal moet het werk de lijnen van het schip benadrukken en de uitstraling die ze al heeft, versterken… Heb je een schip of scheepje, en ben je op zoek naar een bijpassend boegbeeld, naambord, klik of mastbord? Ik kom graag aan boord kijken of we samen iets kunnen ontwerpen!

Beelden

Voor mij heeft elke stronk of stam zijn eigen verhaal; decennia lang heeft de boom zonlicht opgenomen en koolstof omgezet, onder steeds wisselende omstandigheden, en dat is nu samengebald in het hout. De boom wordt gerooid, en krijgt een tweede leven in het beeld wat we samen maken. De tekening van het hout -kern en spint-, de nerf, knoesten en scheuren bepalen in belangrijke mate wat het beeld wordt en uitstraalt. Voor sommige beelden beginnen we bij een stuk hout wat je boeit, en bewerk ik slechts precies zo weinig dat de essentie van het hout tastbaar wordt. Voor andere beelden kunnen we zoeken naar ervaringen, gevoelens of vermoedens die je zou willen uitbeelden.

Grafkisten

Een paar weken voor zijn overlijden vroeg ik mijn vader of ik zijn grafkist mocht maken. “Dat is mooi werk jongen” antwoordde hij. En zo kreeg ik een troostrijke activiteit om mijn gedachten te verzetten als het me even te druk werd rondom zijn bed. Ik kreeg heel veel positieve reacties, het leek veel mensen mooi zelf een grafkist voor je dierbare te kunnen maken – en dat is het ook. En zo bedacht ik dat ik mensen die dat ook zouden willen, zou kunnen begeleiden. Het is jullie project, en het wordt jullie kist, maar ik kan jullie waar nodig helpen met advies, gereedschap, een werkplek, hout. En als jullie in tijdnood mochten komen, garandeer ik dat de kist alsnog op tijd af komt.

We leven slechts om schoonheid te ontdekken.

Al het andere is een vorm van afwachten.

– Kahlil Gibran –